Aktuelne mjere za ulazak u Italiju do 31.05.2022.

Aktuelne mjere za ulazak u Italiju do 31.05.2022.

Pravila za ulazak u Italiju su ažurirana i pojednostavljena u skladu sa Pravilnikom od 22. Februara 2022. Pravilnik je objedinio regulaciju ulaska iz zemalja Europske unije i zemalja koje nisu članice EU. Ministar zdravstva Roberto Speranza potpisao je novu naredbu kojom se proširuju odredbe za dolaske iz stranih zemalja do 31. maja. Jedina promjena tiče se obrasca lokatora putnika koji od 1. maja više neće biti potreba. 

Još uvijek je neophodan COVID-19 Green Certificate ili drugi ekvivalentni certifikat koji mora sadržavati jedan od sljedećih uvjeta:

-završetak primarne serije cijepljenja ili doze doze prema planovima cijepljenja zemalja puštanja s cjepivima odobrenim od strane Europske medicinske agencije (važnost primarne serije 9 mjeseci i booster doze bez unaprijed definiranog ograničenja)

-potvrda o oporavaku od infekcije SARS-CoV-2 (vrijedi 180 dana od pozitivnog testa brisa)

-potvrda o oporavaku nakon primjene prve doze cjepiva ili na kraju primarne serije cijepljenja ili nakon primjene odgovarajuće doze

-brzi test na antigen ili molekularni bris, odnosno unutar 48 odnosno 72 sata prije ulaska u Italiju.

*Potvrde su validne na sljedećim jezicima: talijanski, engleski, francuski, španjolski ili njemački.

Za više informacija o potrebnim dokumentima za ulazak u Italiju pogledajte link: https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english&id=5412&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto&tab=1

Svim putnicma koji putuju za  Italiju ili iz nje napominjemo da je od 25. decembra u svim oblicima javnog prijevoza, uključujući letove, zakonski obavezno nositi masku tipa FFP2.

IMPLEMENTIRANO OD STRANE: