Informacije o putovanju u Austriju u vezi sa korona virusom

Informacije o putovanju u Austriju u vezi sa korona virusom

Na snazi je nova izmjena uredbe Saveznog ministarstva za socijalna pitanja, zdravstvo, njegu i zaštitu potrošača o ulasku u Austriju u vezi s COVID-19 . 

Ključna promjena je kraj 3G pravila graničnih kontrola.

Ograničenja se odnose samo na ulazak iz zemalja i područja s vrlo visokim epidemiološkim rizikom prema Dodatku 1. Od datuma stupanja na snagu nove uredbe, na popisu u ovom Dodatku trenutno nema zemalja ili područja s vrlo visokim epidemiološkim rizikom.

Na web stranici nadležnog  Saveznog ministarstva za socijalna pitanja, zdravstvo, njegu i zaštitu potrošača možete pronaći sve priloge Uredbe u aktualnoj verziji na ovoj poveznici (pod rubrikom: „Allgemeine Informationen zur Einreise nach Österreich“).

Ukoliko  niste boravili u BiH, ove informacije ili dijelovi istih se možda neće odnositi na vas. Ako ste boravili u drugoj zemlji deset dana prije ulaska, moguća je primjena dodatnih zahtjeva. Molimo vas da u navedenom slućaju, posjetite web stranicu  nadležnog austrijskog diplomatskog predstavništva ili web stranicu nadležnog Saveznog ministarstva za socijalna pitanja,zdravlje,njegu i zaštitu potrošača Bundesministeriums für Soziales, Gesundheit, Pflege und Konsumentenschutz auf.

Izvor: https://www.bmeia.gv.at/bs/austrijska-ambasada-sarajevo/putovanje-u-austriju/koronavirus-covid-19-i-putovanja/

IMPLEMENTIRANO OD STRANE: