Javni poziv za predstavnike preduzeća i obrtnika iz oblasti turizma

Javni poziv za predstavnike preduzeća i obrtnika iz oblasti turizma

Općina Centar Sarajevo u partnerstvu sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) je objavila javni poziv malim i srednjim preduzećima, obrtnicima i registrovanim seoskim domaćinstvima koji djeluju u sektoru turizma i pružanja turističkih usluga sa područja općine Centar Sarajevo da se prijave na dodatnu edukaciju iz oblasti turizma.

Navedeni javni poziv je objavljen u okviru projekta „Nature for Recovery“ kao dio projekta „EU4BusinessRecovery“ sufinansiranog od strane Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke.

Ovim projektom nastoje se poboljšati ekonomske aktivnosti na širem području Skakavca. Projektne aktivnosti osmišljene su za rješavanje identificiranih problema i poteškoća sa kojima se susreću subjekti koji posluju u sektoru turizma, a doprinijeće se i razvoju ekonomske aktivnosti i ublažavanju ekonomskih učinaka uzrokovanih pandemijom COVID-19 na području općine Centar, Kantona Sarajevo i BiH.

U cilju izgradnje znanja i jačanja kapaciteta, organizovat će se treninzi za mala i srednja preduzeća, obrtnike, registrovana seoska domaćinstva, poljoprivredne proizvođače i udruženja građana.

Treninzi će se održati 17. i 18. novembra 2022. godine u prostorijama Mjesne zajednice Nahorevo (Nahorevo bb).

Prijave za navedeni trening moguće je dostaviti putem mail adrese: munevera.hodzic@centar.ba  sa referencom: „Skakavac Nature for Recovery”, otvoreni poziv za korisnike treninga. U tekstu e-maila je potrebno navesti kontakt podatke i opis djelatnosti kojom se bavi kandidat.

Rok za apliciranje: 15.11.2022. godine

Link sa tekstom javnog poziva nalazi se na  https://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-euprava

Deset odabranih korisnika treninga će dobiti tzv. „Zeleni certifikat“, koji će omogućiti turističku promociju korisnika u svijetu kroz web portale, a koji turistima garantuju da korisnik ili pružalac usluga ispunjava uslove propisane certifikatom. Za odabrane korisnike korištenje certifikata u prvoj godini će se finansirati kroz projekat, a svake naredne plaća korisnik.

Preuzeto sa: https://www.mreza-mira.net/vijesti/pozivi-za-projekte/javni-poziv-za-predstavnike-preduzeca-i-obrtnika-iz-oblasti-turizma/

IMPLEMENTIRANO OD STRANE: