Poziv na besplatnu obuku malih i srednjih preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na temu:Unapređenje zaštite i sigurnosti na radu(ukjučujući COVID-19 mjere)

Poziv na besplatnu obuku malih i srednjih preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na temu: Unapređenje zaštite i sigurnosti na radu(ukjučujući COVID-19 mjere)

 

Poziv na besplatnu obuku malih i srednjih preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na temu: Unapređenje zaštite i sigurnosti na radu (uključujući COVID-19 mjere)

Privredna/Gospodarska komora Federacije Bosne i Hercegovine u okviru projekta EU4BusinessRecovery koji implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) uz finansijsku podršku Evropske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke,  poziva mala i srednja preduzeća iz poljoprivredno-prehrambenog sektora na besplatnu edukaciju na temu Zaštite i sigurnosti u radu, koja će se održati 08.02.2023. godine u Bihaću.

Centralna tema obuke je upoznavanje sa odredbama i novim obavezama MSP-a po stupanju na snagu novog Zakona o zaštiti na radu u FBiH i pratećih podzakonskih akata. Navedeno podrazumijeva niz aktivnosti za privredne subjekte koje je potrebeno adekvatno primijeniti kako bi ispunili svoje obaveze u primjeni propisa iz oblasti zaštite na rada u skladu sa zakonskim i podzakonskim aktima.

Prijavljeni učesnici osim o Zakonskom okviru zaštite i sigurnosti na radu, imat će svojevrsnu priliku saznati  više i o temama: Zahtjevima u implementaciji ISO standarda 45001:2018, ISO 45001 u prehrambenoj industriji, općim mjerama zaštite u poljoprivredno-prehrambenom sektoru, te mjerama zaštite prilikom montaže, rada i održavanja fotonaponskih postrojenja na krovovima privrednih objekata  u poljoprivredno-prehrambenom sektoru.

Dodatno, ovom prilikom predstavnici UNDP predstaviti će i Smjernice za unapređenje zaštite i sigurnosti na radu
(uključujući COVID-19 mjere) u poljoprivredno-prehrambenom sektoru objavljen u okviru projekta EU4BusinessRecovery

Realizacijom  EU4BusinessRecovery projekta nastoji se podržati modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanje
ruralne ekonomije. Glavni cilj je osigurati opstanak mikro, malih i srednjih preduzeća u važnim privrednim sektorima Bosne i Hercegovine kako bi se smanjili negativni učinci izazvani pandemijom COVID-19. EU4BusinessRecovery daje važan
ekonomski i socijalni doprinos u područjima higijene i zaštite na radu, sigurnosti radnih mjesta, te inovacijama proizvoda i digitalizaciji.

Projekat finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) u partnerstvu sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

 Zainteresirani učesnici mogu se prijavit putem linka  do  ponedjeljka, 06.02.2023. Prijavljenim učesnicima, naknadno će biti dostavljena tačna lokacija održavanja obuke.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte:
Anela Karahasan

Anela Karahasan

a.karahasan@kfbih.com

Armin Hodžić

Armin Hodžić

a.hodzic@kfbih.com

IMPLEMENTIRANO OD STRANE: