Nastup bh. kompanija na međunarodnom sajmu automobilske industrije “Global automotive components and suppliers Expo 2023 (GACS 2023)”

U periodu od 05. – 07. Decembra 2023. godine u organizaciji Privredne komore Federacije BiH, 4 bosanskohercegovačke kompanije imalo je priliku da se u najboljem svjetlu predstave na međunarodnom sajmu dobavljača “Global automotive components and suppliers Expo 2023 (GACS 2023)”. Na sajmu je nastupilo 150+ izlagača iz preko 30 svjetskih destinacija. Sajam je organizovan u tri zasebne hale, svaka sa posebnom tematikom. Kompanije iz Bosne i Hercegovine po drugi put nastupaju na ovom sajmu, svoj premijerni nastup su imale sada već davne 2019. godine. Zajednički štand Bosne i Hercegovine bio u hali br.5 pod brojem 5516, lociran zajedno sa ostalim međunarodnim paviljonima i klasterima. Ove godine bh. delegaciju su činile kompanije: Eurosjaj d.o.o. Konjic, GS TMT d.o.o. Travnik, Plamingo d.o.o. Gračanica i Saraj-Komerc d.o.o. Gornji Vakuf-Uskoplje.

Posjećenost bosanskohercegovačkog štanda tokom svih dana sajma je bila odlična, a posebno treba istaći održane prezentacije na glavnoj pozornici sajma, kako Grupacije Automobilske Industrije tako i svake pojedinačne kompanije učesnice sajam ispred bh. delegacije. Na ovaj način, kompanije su predstavile portofolio svojih proizvoda i usluga kao i planove za budućnost u pogledu ulaganja i razvoja.

Tokom trajanja sajma, razgovarano je sa mnogim učesnicima sajma, kako kompanijama tako i posjetiocima te na taj način su se osvježile informacije, procjene i trendovi u kojem smjeru se kreće evropska ali svjetska automobilska industrija. Tokom sajma se razgovaralo i sa organizatorom sajam o nastupu na sajmu sljedeće godine te tom prilikom smo upoznati da se format i sadržaj ovog ali i većine sajmova u Evropi za narednu godinu mjenja.

Privredna komora Federacije BiH snažno podržava i sugeriše učešće kompanija iz BiH na svim međunarodnim sajmovima, jer kako je automobilska industrija u vrlo izazovnim vremenima ali i ostale industrije, a sajmovi su mjesto gdje se na jednom mjestu može dobiti najveći broj kvalitetnih provjerenih informacija. 

Scroll to Top