Dukat d.o.o.

  • Titova bb, Poslovna zona Ekonomija
    74264, Jelah
  • 032 663-195
  • info@dukat.co.ba

www.dukat.co.ba

Dukat d.o.o. mlin i pekara Jelah – Tešanj egzistira od 1989.godine kao privatno preduzeće. Prema prvobitnoj registraciji preduzeće je obavljalo djelatnosti: uvoza i izvoza, trgovine i transporta roba. Od pokretanja djelatnosti preduzeće je poslovalo pod imenom “Riva commerce” Tešanj. U periodu 1992. – 1995. godine zbog ratnih događanja preduzeće nije bilo u mogućnosti obavljati svoju djelatnost.

Posebnu pažnju pridajemo izboru sirovina koje se kontrolišu pri prijemu u silose te prije stavljanja u proces proizvodnje. Kontrola se obavlja u vlastitom laboratoriju.

Silosi kapaciteta 5.000 tona omogućavaju optimizaciju i selekciju sirovina, što je jedan od preduslova za kontinuiranu proizvodnju i kvalitet proizvoda.

DUKAT-ova osnovna težnja je proizvodnja po najvišim standardima, stoga je DUKAT svoju proizvodnju uskladio prema pricipima ISO 9001:2015 i HACCP.

Novi mlin instaliranog kapaciteta 150t/24h pušten je u pogon u junu 2007. godine, a naknadno je rekonstruiran te kapacitet povećan na 180t/24h. Mlin je tehnološki opremljen sa najsavremenijom opremom, kompjuterskim upravljanjem i nadzorom procesa proizvodnje. Proizvodnja se odvija u tri smjene.

Cjelokupan proces proizvodnje, od ulaska pšenice u silose do pakovanja  finalnog proizvoda, praćen je od strane stručno osposobljenog kadra, tako da je mogućnost većih oscilacija u kvalitetu svedena na minimum.

U DUKAT mlinu proizvodimo sve vrste pšeničnog brašna kao i brašna od raži, ječma, kukuruza, itd. Kompletan proces od prijema pšenice, pripreme, mljevenja i pakovanja kontroliše naše osoblje u veoma dobro opremljenoj laboratoriji. Laboratorija je opremljena modernim instrumentima na kojima možemo vršiti sveobuhvatne analize.

Upakovani proizvodi se paletiraju i čuvaju u skladištu gotovih proizvoda do redovne isporuke krajnjem kupcu. Potpuno opremljeni i mehanizovani skladišni prostori omogućavaju brzu manipulaciju i otpremu gotovih proizvoda.

DUKAT-ova osnovna težnja je proizvodnja po najvišim standardima, stoga je DUKAT svoju proizvodnju uskladio prema pricipima ISO 9001:2015 i HACCP. Primjena najsavremenijih procedura i standarda dodatni su razlozi zbog kojih brašno iz mlina DUKAT svakim danom postaje izbor sve većega broja kupaca u Bosni i Hercegovini.

Scroll to Top