Klas d.o.o.

KLAS d.d. Sarajevo; Paromlinska 43; 71000 Sarajevo; Bosna i Hercegovina; klasdd@klas.bawwwww.klas.ba

Klas d.d. Sarajevo, s tradicijom dugom 120 godina (osnovan 1902.), vodeći je bh. Proizvođač u mlinsko-pekarskoj djelatnosti, te među vodećim proizvođačima tjestenine, slastičarskih i konditorskih proizvoda u BiH i regionu. Godišnje Klas proizvodi oko 80.000 tona hrane, a upošljava 544 radnika.

Osnovni cilj strategije i politike kvaliteta Klasa jeste proizvodnja kvalitetne, higijenski ispravne i sigurne hrane. Taj cilj Klas ostvaruje dosljednom primjenom standarda ISO 9001, ISO 14001 i HALAL, te ispunjenjem zahtjeva HACCP normi koje su podržali svjetski autoriteti kao što su FAO (Organizacija Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu) i WHO (Svjetska zdravstvena organizacija).

Svaki segment proizvodnog procesa, počev od nabave sirovina i repromaterijala, preko njihovog skladištenja, do proizvodnje i isporuke gotovih proizvoda, savjesno prate vrhunski tehnolozi i radnici s dugogodišnjim iskustvom. Klas godišnje u sigurnost, zdravstvenu ispravnost hrane i kontrolu kvaliteta uloži oko pola miliona KM.

Savremen i automatiziran proces proizvodnje, tradicija, neprocjenjivo iskustvo, široki asortiman proizvoda i njihov vrhunski kvalitet, te povjerenje i zadovoljstvo potrošača, formula su uspjeha ove kompanije kako na domaćem tržištu tako i van granica BiH.

U Klasovim pekarama u Sarajevu i Mostaru raspolažemo savremenim linijama za proizvodnju osnovnih i specijalnih vrsta hljeba, peciva, te polugotovih jela na bazi raznih vrsta tijesta. U ponudi imamo više od  200 vrsta hljeba i peciva.

Proizvodimo kvalitetne pekarske proizvode, koristeći vrhunsko brašno iz sopstvenog mlina, po recepturi čiji je glavni sastojak – ljubav. Želimo prenijeti ljubav i užitak u dobroj hrani, te spajajući tehnologiju i kreativnost naših uposlenika, pravimo proizvode koji nalaze svoje mjesto na vašoj trpezi.

Scroll to Top