ROING DOO

ROING d.o.o. Ljubuški; Hrašljani 14; 88320 Ljubuški; Zapadno-Hercegovački Kanton Bosna i Hercegovina

www.essential-oils.ba

Hercegovački krš i sunce koje grije veći dio godine, ekološki očuvana sredina osnovni su preduvjeti za uzgoj i preradu aromatičnog i ljekovitog bilja. Često nismo ni svjesni činjenice kako hercegovačko podneblje može biti plodonosno, jer nisu samo plodne ravnice jamstvo za bavljenje poljoprivrednim djelatnostima. Upravo ove prednosti je prepoznala tvrtka Roing d.o.o. iz Ljubuškog, koja se uspješno bavi uzgojem ovog bilja i posjeduje jedne od većih postrojenja za preradu u zemlji, a to se prije svega odnosi na sušare i destilaciju eteričnih ulja.

Naša osnovna djelatnost je destilacija aromatičnog i ljekovitog bilja, odnosno dobivanje eteričnih ulja. Također se bavimo plantažiranjem aromatičnog bilja: smilja, lavande, ružmarina, itd., kao i sušenjem i preradom aromatičnog i ljekovitog bilja. Za sada imamo u ponudi oko 20 vrsta eteričnih ulja od biljaka sa naših područja.

Firma postoji od 1993., a na međunarodnim sajmovima smo od 1999. godine, što se pokazalo kao dobar poslovni poduhvat. Upravo to ulaganje nam je otvorilo vrata za inozemna tržišta, tako da sada izvozimo u SAD najveći dio naše proizvodnje, a mali dio na europsko tržište.

Veliki dio proizvodnje eteričnih ulja se bazira na otkupu i destilaciji aromatičnog i ljekovitog bilja sa područja cijele Hercegovine. Na ovom području imamo stotine sakupljača od Tomislavgrada do Neuma. Što se tiče trenutnih aktivnosti radimo na proširenju plantaža smilja na području Ljubuškog

Scroll to Top