Poziv za učešće na radionici „Javni nastup i moć uvjeravanja”

Privredna / Gospodarska komora FBiH s zadovoljstvom Vas poziva da učestvujete na radionici

„Javni nastup i moć uvjeravanja“
srijeda, 21.02.2024. godine od 9:00 do 16:00 sati
(Sarajevo, Hotel Hollywood, ul. dr. Mustafe Pintola br. 23)

Današnji uspjeh ne može se odvojiti od vlastitog predstavljanja u javnosti. Neadekvatan javni nastup može urušiti sve napore koji su uloženi u stvaranje novog proizvoda, promovisanje nove ideje ili prezentaciju rezultata rada.

Za razliku od većine sličnih obuka, ova radionica će Vam prije svega pomoći da budete najbolji pred samim sobom, a samim tim i pred publikom. Uz provjerene NLP tehnike koje primjenjuju najuspješniji pojedinci, saznat ćete kako da promijenite nekorisna uvjerenja, emocije i fokus i da u potpunosti ovladate javnim nastupom kao Vašom prilikom za ostvarenje poslovnih ciljeva. Saznat ćete kako najefikasnije definisati te ciljeve i ključne poruke, samosvjesno upravljati nastupom, efikasnije komunicirati sa medijima, naučiti najbolje mentalne metode nastupa i uvjeravanja, inspirirati publiku te izgraditi povjerenje i kredibilitet.

Ciljevi obuke:

» Savladati efektno prenošenje ključnih poruka
» Naučiti kako izbjeći „klopke“ i svaki javni nastup pretvoriti u priliku za ostvarenje ciljeva
» Samouvjereno ovladati nastupom
» Osloboditi se ograničavajućih uvjerenja i strahova
» Savladati najbolje tehnika govora tijela i dikcije
» Povećati moć uvjeravanja publike i izdvojiti se od prosječnosti
» Upoznati specifičnosti TV nastupa i odnosa sa novinarima

Ova radionica je zasnovana na potpunom, individualnom pristupu svakom polazniku i prilagođena iskustvu, nivou znanja i potrebama polaznika kako bi se postigao maksimalan rezultat i ostvario dogovoreni cilj. Polaznići će raditi na prepoznavanju i jačanju vlastitih mogućnosti kroz coaching, rješavajući konkretne izazove i poteškoće u javnom nastupu kroz psihološke tehnike upravljanja mislima i uvjerenjima. Radionica uključuje vježbe jačanja samopouzdanja i oslobađanja vlastitih potencijala, te predstavlja kombinaciju teorije, praktičnih primjera i testova, radionica i vježbi.

Radionicu vodi Marina Bakić, savjetnica za medije, diplomirani psiholog i certificirani NLP trener i master coach Međunarodne asocijacije NLP instituta IN-NLP – Berlin.

Kotizacija za učešće iznosi 259 KM + PDV. Za prijave do 07.02.2024. godine i organizacije koje prijave 2 ili više učesnika, kotizacija iznosi 239 KM + PDV. U kotizaciju je uključeno učešće na radionici, ručak i osvježenje u kafe pauzama, radni materijali, snimak javnog nastupa polaznika i certifikat o učešću.

Prijava za učešće vrši se dostavom popunjenog prijavnog obrasca putem e-maila na adresu: a.handzic@kfbih.com.

Broj učesnika radionice je ograničen. Prijave su otvorene do 12.02.2024. godine.

Prijavni obrazac

Agenda radionice

Scroll to Top