Industrijska proizvodnja u martu veća za 1,3 odsto

Industrijska proizvodnja u martu veća za 1,3 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u Federaciji BiH /FBiH/ u martu je bila veća za 1,3 odsto u odnosu na februar, dok je u odnosu na isti mjesec prošle godine manja za 4,9 odsto.

Martovska proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 5,1 odsto u odnosu na februar, intermedijarnih proizvoda za 2,5 odsto, a energije za 1,5 odsto, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za 4,9 odsto, a netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 1,5 odsto, objavio je Federalni zavod za statistiku.

U martu ove u odnosu na isti mjesec prošle godine proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju veća je za 10 odsto, dok je proizvodnja kapitalnih proizvoda manja za sedam odsto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 5,8 odsto, intermedijarnih proizvoda za 5,7 odsto, a energije za 3,6 odsto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u FBiH u martu u oblasti vađenja rude i kamena veća je za 9,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom za 2,1 odsto, a u prerađivačkoj industriji za 0,5 odsto.

U martu u odnosu na isti mjesec lani, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 0,4 odsto, dok je manja za 6,7 odsto u vađenju ruda i kamena, a u prerađivačkoj industriji za 5,8 odsto.

Scroll to Top