Pozivnica na završnu konferenciju projekta „COVID-19 Business Information Hub, – HELP DESK“

Pozivnica na završnu konferenciju projekta „COVID-19 Business Information Hub, - HELP DESK“

Poštovani,

Privredna/Gospodarska komora FBIH s iznimnim ponosom i zadovoljstvom poziva predstavnike mikro, malih i srednijh preduzeća da svojim dolaskom uveličaju završnu konferenciju projekta „Covid-19 Business Information Hub -Help Desk“, koja će se održati u četvrtak, 16.03.2023. godine, sa početkom u 11:00 h, u Privrednoj/Gospodarskoj komori Federacije Bosne i Hercegovine, (Velika sala, prizemlje).

 

U prisustvu velikog broja zvanica, partnera, domaćih i međunarodnih institucija, kao i svih onih koji su direktno i indirektno pružili podršku i dali doprinos implementaciji projekta „Covid-19 Business Information Hub -Help Desk“ i ostvarenju zavidnih rezultata, želimo ovom prilikom iste zvanično predstaviti, zahvaliti se, te kroz panel diskusiju i interaktivni dijalog sa kompanijama – korisnicima iz metalnog i drvnog sektora rezimirati stanje u metalnoj i drvnoj industriji, sa posebnim fokusom na naredne korake i mjere podrške mikro, malim i srednjim preduzećima orjenitrane ka digitalizaciji, te zelenoj i cirkularnoj ekonomiji.

Podsjećamo, Privredna/Gospodarska komora FBiH u periodu 21.11.2021. – 21.03.2023., implementira projekat Covid 19 – Business Information Hub u okviru šireg EU4BusinessRecovery projekta koji pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19, a zajednički sufinansiraju Evropska Unija i Vlada SR Njemačke.

Motiv realizacije projekta Covid-19 – Business Information Hub je pružiti podršku mikro, malim i srednjim preduzećima prvenstveno iz metalnog i drvnog sektora, ali i svim ostalim sektorima u procesu oporavka, omogućit kontinuitet u poslovanju, ojačati njihove kompetencije i povećati otpornost u izazovnim vremenima. Više informacija o projektu dostupno je na www.bizhub.ba.

Molimo da zbog ograničenog broja prisustnih, Vaš interes za prisustvom iskažete prijavom na  link, najkasnije do utorka, 14.03.2023.godine.

Projekat EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja preduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine. Za više informacija, posjetite www.eu4business.ba.

 

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

                                                                                                                       

Anela Karahasan, telefon: 033/566-333, mob: 061 24 33 23, email: a.karahasan@kfbih.com; ili

Armin Hodžić, telefon: 033/566-301, mob: 062 33 71 47, email: a.hodzic@kfbih.com

Scroll to Top